Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde
•••
Menü

Vor 2015: Bücher und Buchbeiträge

Ralf Bloch, Johann Bachinger, Anna Maria Häring. 2014. Praxisversuche zur Erhöhung der Anpassungskapazität im Ökolandbau. Land- und Ernährungswirtschaft im Klimawandel, Auswirkungen, Anpassungsstrategien und Entscheidungshilfen, Klimawandel in Regionen zukunftsfähig gestalten / Band 8, S. 93 – 110, oekom Verlag, München.

Wirsing, Alexander; Profeta, Adriano; Häring, Anna Maria; Lenz, Roman. 2014. Indigenous species, traditional and local knowledge and intellectual property rights. In: Rytkönen, Paulina (ed.) (2014): Food and Rurality in Europe. Economy, Environment and Institutions in Contemporary Rural Europe. Elanders Tryckeri AB, Vällingby. S. 29-63.

Delling, Heike; Krieger, Alfons-E.; Häring, Anna Maria; Kühne, Steffan; Jakob, Jens; Baufeld, Peter; Kloepfer, Florian 2009. Erarbeitung von Verfahrensbeschreibungen, Zeitbedarf und Anwendungskosten für spezielle Pflanzenschutzmaßnahmen im Ökologischen Landbau. Produktionsverfahren Mais, Kartoffeln, Getreide. Mitteilungen aus dem Julius Kühn-Institut 420, Julius Kühn-Institut, Quedlinburg, 48 S.

Häring, Anna Maria; Bichler, Barbara 2008. Kapitel 1.2.1. Angebot, Praxishandbuch Bio-Lebensmittel. Behr’s Verlag, Hamburg, 18 S.

Häring, Anna Maria; Vairo, Daniela; Dabbert, Stephan; Zanoli, Raffaele 2008. Further Development of Organic Farming Policy in Europe, with particular emphasis on EU Enlargement. In: Marketing of Organic Products: International Experiences. Icfai University Press (Institute of Chartered Financial Analysts of India), Andhra Pradesh (India).

Vairo, Daniela; Häring, Anna Maria; Dabbert, Stephan; Zanoli, Raffaele 2008. Policies Supporting Organic Food Markets in the EU: Analyses by Stakeholders in 11 European Countries. In: Organic Farming. Icfai University Press (Institute of Chartered Financial Analysts of India), Andhra Pradesh (India), pp. 120-132.

Dabbert, Stephan; Häring, Anna Maria; Zanoli, Raffaele; Vatansever, H. 2007. Organic Tarim (in türkischer Sprache). Ankara, 544 S.

Dabbert, Stephan; Häring, Anna Maria; Zanoli, Raffaele 2004. Organic Farming: Policy and Prospects. Zed Books, London, 169 S.

Häring, Anna Maria; Bichler, Barbara 2004. Kapitel 1.2.1. Angebot, Praxishandbuch Bio-Lebensmittel. Behr’s Verlag, Hamburg, 18 S.

Häring, Anna Maria; Dabbert, Stephan; Aurbacher, Joachim; Bichler, Barbara; Eichert, Christian; Gambelli, Danilo; Lampkin, Nicolas; Offermann, Frank; Olmos, Santiago; Tuson, Jon; Zanoli, Raffaele 2004. Organic farming and measures of European agricultural policy.  Organic Farming in Europe: Economics & Policy, Vol. 11, Universität Hohenheim, Stuttgart, 243 S.

Häring, Anna Maria 2003. An interactive approach to policy impact assessment for organic farms in Europe. Organic Farming in Europe: Economics and Policy, Vol. 10, Universität Hohenheim, Stuttgart, 155 S.

Dabbert, Stephan; Häring, Anna Maria; Zanoli, Raffaele 2002. Politik für den Öko-Landbau. Verlag Eugen Ulmer, Stuttgart, 121 S.

Häring, Anna Maria; Dabbert, Stephan 2002. Research on Organic Food Production. Status, Requirements and Perspectives . In: Zervas, G.; Kyriazakis, I.: Organic Meat and Milk from Ruminants, EAAP (European Society for Animal Production), Publication No. 106, Wageningen Academic Publishers, Wageningen.

Schmelzle, H.; Stolze, M.; Häring, A. M.; Winter, T.; Sprenger, S.; Dabbert, S. 2000. Produktionsverfahren des Ökologischen Landbaus in Baden-Württemberg, Universität Hohenheim, Stuttgart, 115 S.

Stolze, Matthias; Piorr, Annette; Häring, Anna Maria; Dabbert, Stephan: 2000. Environmental impacts of organic farming in Europe.  Organic Farming in Europe: Economics and Policy, Vol. 6, Universität Hohenheim, Stuttgart, 127 S.